amunt

Més de 10 anys al camp

Els inicis del Tros de l'Uri

Més de 10 anys al camp
Més de 10 anys al camp

La pagesia és un ofici que s'ha d'estimar. - Oriol Arias.

Farmacèutic de professió, el 2010 vaig decidir donar un gir de 180 graus a la meva vida per dedicar-me a alguna cosa que més en sintonia amb els meus principis i filosofia. Vaig sentir que el que jo volia fer era treballar a l'hort, viure a prop de la terra i contribuir en un sistema d'alimentació més sa, més ecològic i de proximitat. Fent cas a la meva filosofia de vida i de l'estima per la terra, vaig aprendre l’ofici de pagès, sent més coherent amb la meva manera de pensar i sentir. A més, tenia clar que jo volia tenir un contacte estret amb les famílies i persones que consumeixen els productes que cultivo, generant un vincle de confiança. A Malgrat de Mar vaig conèixer el Pla de Grau, un reducte de l’agricultura entre tanta pressió urbanística, que em va agradar per començar, més endavant, vaig afegir la finca de Blanes.

Des dels inicis he vist que aquesta proximitat amb el consumidor final és necessària per a crear una cadena de valor sostenible, que realment faci la competència al sistema agroalimentari industrialitzat. A més, és interessant veure com gràcies aquest intercanvi i contacte estret amb el consumidor final, he començat a produir cultius nous.  A més, també m'alegra saber que hi ha clients molt satisfets quan han descobert noves varietats locals de verdura gràcies a les cistelles que els hi entreguem a domicili.

Avui recordant els inicis del Tros de l'Uri, compartim el clip de TV3, en què va venir a entrevistar-nos quan l'Hort de l'Uri ja portava 2 anys en marxa. 

A partir del minut 29min apareix el Tros de l'Uri:

No és d'estranyar que el debat encara sigui el mateix, de com els joves poden accedir al camp i mantenir viva la feina del pagès.

La pagesia és la feina que sustenta el món, i des d'aquí també animem als i les joves que provin l'ofici de pagès. Actualment, m'omple d'alegria veure que la motivació amb què vaig iniciar el Tros de l'Uri, encara és viva i continua donant fruit.